luni, 1 august 2016

Dormitorul copilului


 
                                                            



                                                         Dormitorul copilului
    Părinții își ies uneori din fire văzând dezordinea îngrozitoare din camera copilului.
Chiar dacă restul casei este în ordine, o cameră care pare a fi fost lovită de o furtună tropicală te poate face să crezi că ordinea din celelalte camere este doar o iluzie.
    Părinții își imaginează cât de jenant ar fi dacă vreun prieten ar veni în vizită și ar vedea mizeria. Dar există șansa să crești un copil bine manierat, a cărui cameră este întotdeauna dezordonată și murdară.
    Începe prin a privi lucrurile cu detașare. Amintește-ți câteva principii de baza ale psihologiei: cicăleala nu dă roade niciodată.
    Unii copii își aranjează lucrurile și păstrează totul îngrijit, iar alții nu. Unii se pot schimba în bine de-a lungul timpului, în vreme ce alții devin tot mai dezordonați.
    O cameră dezordonată nu este un indiciu al felului de om care va deveni copilul.
Când va crește, își va organiza probabil casa așa cum o faci și tu acum.
    În mod regulat, aranjează camera copilului împreună cu el. Nu s-a născut atotștiutor, iar dacă va avea ajutorul tău, va căpăta cunoștințele de care are nevoie.
    În plus, este întotdeauna mai ușor să faci ceva atunci când ai ajutor. Ajută-l să își facă un plan toate hainele să fie pe umerașe sau în sertare, gunoiul în coșul de gunoi, cărțile pe raft, paharele folosite în mașina de spălat vase, lucrările cu notă maximă într-un dosar, iar obiectele confecționate de el înrămate pe perete.
    Fă tot ce poți pentru a încuraja curățenia și apoi relaxează-te. Până când copilul își va dezvolta nevoia de ordine, treci pe lângă camera lui, respiră și închide usa, fără să mai intervii.

Sursa completa:Bunele maniere pentru copii în 365 de zile. Sheryl Eberly si Caroline Eberly
 

 


Niciun comentariu: